sâmbătă, 18 decembrie 2010

Sărbători cu Art of Hair







Art of Hair şi arta Mirandei Konstantinidou Konplott - bijuteriile care fac inimile să vibreze

Miranda Konstantinidou, creatoarea Konplott-ului, s-a născut în Thessaloniki, a crescut în Germania, a studiat la Bologna şi Trier (Germania), iar acum trăieşte şi lucrează în Cebu (Tailanda) şi în Luxemburg

Flore Goane de la salonul Art of Hair a descoperit bijuteriile Konplott în perioada în care a locuit în Germania. Şi s-a regăsit în povestea grecoaicei care a crescut în Germania, a studiat în Italia şi Germania şi a ajuns să trăiască şi să lucreze în Filipine şi Luxemburg. Plecată din România la 15 ani, Flore Goane a trăit până acum doi ani, când s-a decis, împreună cu soţul şi cu cei doi copii, să se întoarcă acasă.

Acolo a învăţat să tundă şi să facă din meseria sa o artă. A revenit în oraşul natal şi a adus după sine o mulţime de lucruri... nemţeşti, aşa cum se spunea pe vremuri atunci când se făcea referire la un produs de calitate. Aşa că, pe lângă măiestria într-ale coafurii, Flore a adus constănţencelor bijuteriile lucrate manual de la Konplott cu care a făcut cunoştinţă în Germania şi pe care le iubeşte enorm. Vorbeşte despre ele cu atâta plăcere, ca şi cum ar face parte din ea. Este adevărat, Konplott-ul are o poveste aparte, o istorie cu parfum ştrengăresc de tutun fumat în baia unei şcoli. Începutul unei legende. Miranda Konstantinidou, creatoarea Konplott-ului, s-a născut în Thessaloniki, a crescut în Germania, a studiat la Bologna şi Tier (Germania), iar acum trăieşte şi lucrează în Cebu (Tailanda) şi în Luxemburg. A vândut primii cercei atunci când avea 17 ani, în baia şcolii la care învăţa, locul în care se ascundea pentru a fuma. Acolo, în toaleta fetelor, s-a născut povestea Konplott. Tatăl său tocmai murise, iar îndeletnicirea i se transformase deja în terapie ocupaţională. O pasiune care o ajuta să-şi câştige şi banii de buzunar. Mai apoi, în timpul sărbătorilor, îşi vindea bijuteriile turiştilor, la târgurile organizate pe insulele greceşti.

Muzele şi cele 30 de colecţii

A fondat compania Konplott în 1986, alături de partenerul său, Peter Plotnicki. De altfel, de la numele fondatorilor provine şi denumirea business-ului: Kon(stantinidou) şi Plot(nicki). În 1986 s-a născut un brand internaţional pe care celebrităţile lumii au început să-l poarte. Revistele de modă şi de profil au început să dedice pagini întregi bijuteriilor Konplott care şi-au câştigat astfel notorietatea. Compania este recunoscută pentru faptul că a fost prima de pe piaţă care a lucrat cu embleme ruseşti, fapt care a rămas ca o... emblemă. Bijuteriile Konplott sunt lucrate manual şi pot fi descrise ca o alăturare neobişnuită de materiale, multă pasiune pentru detalii. Ba chiar, au calitatea de a face inimile femeilor să vibreze (aviz domnilor!). Miranda Konstantinidou povesteşte că o inspiră, în unele situaţii, o femeie. În altele, un material sau o poezie, aşa cum s-a întâmplat în cazul colecţiei primăvară/vară 2008. Muzele nu-i lipsesc dacă ţinem cont de faptul că a ajuns să creeze 30 de colecţii pe an. Are peste 1.000 de angajaţi şi a deschis magazine Konplott în China, Germania, Franţa, Kazahstan, Ungaria, Grecia, Lituania, Luxemburg, Mongolia, Rusia, Belarus, Singapore, Spania şi Elveţia. În Constanţa, minunăţiile Konplott-ului Mirandei Konstantinidou pot fi găsite numai la salonul Art of Hair. Mai multe despre bijuteriile Konplott puteţi citi pe www.konplott.com . Dacă doriţi să cumpăraţi cadou de sărbători o bijuterie Konplott, o puteţi face la salonul Art of Hair.

Adresa: Bulevardul Tomis 228 Bl. TD9

Număr de telefon: 0241.650.226 (Fix) 0724.389.071 (Mobil)

Program: Marţi - Sâmbătă: 9:00 - 20:00